Politieberichten

Automobilist bestolen door nepagenten

Urk / Emmeloord - 05 februari 2015 14:21:00

Op maandag 2 februari werd een man bestolen door nepagenten op een carpoolplaats vlakbij autosnelweg A6. De politie zoekt getuigen.Rond 14.30 uur reed een man in zijn auto over de snelweg A6 richting Lelystad. Tussen Emmeloord en Urk kwam een zwarte auto naast hem rijden, die hem al vanaf Marknesse achtervolgde. In de auto zaten twee mannen. Eén van de mannen toonde iets dat op een politiepas leek en gebaarde hem te stoppen. Het slachtoffer gaf hieraan gehoor en reed achter de auto aan naar een carpoolplaats bij de Domineesweg op Urk. Eén van de mannen stapte uit en kwam naar het slachtoffer toe. Hij had geen politie-uniform aan, maar droeg wel een op een vuurwapengelijkend voorwerp in een holster, waardoor het slachtoffer dacht dat hij een politieagent was. De man vertelde het slachtoffer dat hij zijn auto wilde controleren. Hierbij haalde hij een geldbedrag uit de auto van het slachtoffer. Vervolgens stapte hij weer in bij de andere man en samen reden ze weg van de carpoolplaats. Het slachtoffer heeft nog geprobeerd om de zogenaamde politiemannen te achtervolgen, maar dit is hem niet gelukt. Hierna heeft hij de politie gebeld.

Beide mannen zijn tussen de 30 en 32 jaar oud. De bijrijder, die ook de man was die uitstapte, is ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg een kort zwart stoffen jack en een donkere broek. Daarbij droeg hij een zwarte cap op zijn hoofd. De andere man droeg ook een zwarte cap. De verdachten reden in een zwarte BMW, mogelijk van de 1-serie. Het kenteken is onbekend.

De politie verzoekt mensen die iets gezien hebben of meer weten over deze zaak, contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Drie aanhoudingen voor schietincident

Drie verdachten zijn woensdagavond aangehouden in verband met een schietincident aan de Cuwaartlaan. Daar werd woensdagochtend een woning beschoten. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de zaak.

05 februari 2015 14:29:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl
112-nu.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.        Sluiten