112 Nieuws

Explosief aangetroffen tijdens graafwerkzaamheden

Rotterdam - 17 mei 2023 12:43 | AS Media

ROTTERDAM - Op woensdagmiddag 17 mei omstreeks 12.25 uur is er tijdens graafwerkzaamheden aan de Van der Duijn van Maasdamweg in Rotterdam een explosief aangetroffen.

De ontdekking leidde tot grootschalige inzet van hulpdiensten, waaronder de Technische Expertise Veiligheid (TEV). Na onderzoek blijkt het mogelijk te gaan om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. Om deze reden werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om het object te verwijderen en elders onschadelijk te maken. Uit voorzorg zijn een aantal woningen in de directe omgeving ontruimd. Gelukkig was een nabijgelegen school vanwege de vrije woensdagmiddag al leeg, waardoor evacuatie van deze locatie niet nodig was. De ontdekking van het explosief zorgde voor enige onrust onder de omwonenden. De politie heeft de omgeving afgezet en het gebied veiliggesteld.

Bewoners in de omgeving worden geadviseerd om de lokale nieuwsbronnen en officiële kanalen in de gaten te houden voor updates en instructies met betrekking tot de situatie.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Rotterdam en omgeving