112 Nieuws

Prachtige MG's rijden 26ste Octagon Tour

Lelystad - 17 september 2022 8:47 | AS Media

Zaterdagmorgen 17 september omstreeks 09.00 uur, startte de eerste MG's aan de 26ste Octagon Tour vanaf de Schoonzicht in de Bataviahaven in Lelystad.

De Octagon Tour is een jaarlijks terugkerend 2-daags evenement van de MG Car Club Holland. De Tour rijdt dit jaar een rondje IJsselmeer wat in een achthoek is georganiseerd. De Octagon (achthoek) is het beeldmerk/logo van MG. Hierbij zijn er acht start/stempelposten waar de deelnemers langs rijden. Vandaag rijd men 4 etappes en morgen, 18 september, rijd men de andere 4 etappes waarbij men weer op de startplaats uitkomt. Deelnemers konden zich inschrijven op 1 van de 8 start/stempel posten. Het rondje is: Harlingen - Dirkshorn - De Rijp - Lelystad - Zwolle - Oldemarkt - Weidum - Harlingen. In Lelystad startte vandaag 54 equipes, vanaf 09.00 uur. Op de startplaats kreeg men een tas met gepersonaliseerd rallyschild, routeboek met stempelkaart en wat lekkers. De oudste deelnemende auto is een MG PA uit 1935, de jongste deelnemende auto is een MG ZS EV, elektrisch, uit 2020.

De organisatie controleert met een speciale rally app of de deelnemers de juiste route rijden. Dat is nieuw, vroeger werd dit gedaan met bordjes langs de route.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Lelystad en omgeving